Yrityksille

Autamme yrityksiä luomaan kilpailuetua muotoilun avulla. Neuvomme, miten kiertotalouden mukaisia tuotteita, palveluja ja liiketoimintamalleja muotoillaan ja miten brändistä rakennetaan yrityksen arvokkain pääoma. Kiertotalouden kokonaisvaltainen hyödyntäminen nopeuttaa yrityksen vihreää siirtymää.

4 tapaa hyödyntää muotoilua

Asiakaslähtöisempi kulttuuri

Kestävämmät tuotteet ja palvelut

Yhtenäisempi asiakaskokemus

Siirtyminen kiertotalouteen

Asiakaslähtöisempi kulttuuri

Muotoilu on asiakkaan ääni yrityksessä. Palvelumuotoilun menetelmin yrityksen kulttuuri voidaan muuttaa asiakaslähtöiseksi siten, että asiakkaan tarve ohjaa aidosti kaikkea tekemistä.

Kestävämmät tuotteet ja palvelut

Ilman erottuvaa ja kestävästi muotoiltua tuote- ja palvelukonseptia ei yrityksellä ole kilpailuetua. 

Muotoilun avulla liiketoiminnan ja brändin tavoitteet ja loppukäyttäjän tarpeet voidaan muuttaa kilpailijoista erottuviksi tuotteiksi, palveluiksi tai uusiksi liiketoimintamalleiksi. 

Yhtenäisempi asiakaskokemus

Kuluttaja kohtaa yrityksen ja brändin yhä useammin ensimmäistä kertaa digitaalisesti. Yhtenäinen asiakaskokemus, jossa jokainen asiakkaan kosketuspiste toimii samalla logiikalla ja kertoo samaa tarinaa, on tänä päivänä tärkein kilpailutekijä. 

Siirtyminen kiertotalouteen

Vastuulliset yritykset erottuvat kilpailijoistaan hyödyntämällä kiertotaloutta kokonaisvaltaisesti. 

Kiertotalousperusteinen muotoilu, circular design, on menetelmä, jossa tuotteet, palvelut ja liiketoimintamallit muotoillaan kiertotalouden mukaisiksi alusta pitäen. 

Mitä hyötyä on muotoilusta?

Muotoilulle on parhaimmillaan oleellinen osa koko yrityksen strategiaa ja vaikuttaa kaikkeen toimintaan. Se tuo lisää arvoa asiakkaille, vahvistaa yrityksen brändiä ja yksinkertaistaa prosesseja. Muotoilu auttaa liiketoiminnan kehittämisessä kohti vastuullisempaa tulevaisuutta. Kiertotalouteen siirryttäessä muotoilun käytöstä on erityisen paljon hyötyä: sen avulla on helpompi suunnitella suuria muutoksia.

Edelläkävijäbrändit näkevät kestävän liiketoiminnan rakentamisen paitsi vastuullisena tapana toimia myös kilpailuetuna.

Hae yhteistyökumppania

Jäsenyrityksistämme koostuvan toimistohakumme kautta voit etsiä yrityksellesi kumppania niin muotoilun kuin markkinoinnin, brändiosaamisen ja visuaalisen suunnittelun aloilta. Meiltä voit tarvittaessa myös kysyä neuvoa sopivan kumppanin löytämiseksi – tunnemme jäsenyrityksemme hyvin.

Hankkeista hyötyä yrityksille

Design Forum Finland osallistuu aktiivisesti erilaisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin. Hankkeiden tavoitteena on saada uutta tietoa ja osaamista yritysten käyttöön, edistää yritysten liiketoimintaa mm. uusien toimintakonseptien avulla ja luoda yhteyksiä ja verkostoja erilaisten toimijoiden välille.  

Tietopankki

Keräsimme tietopankkiimme linkit parhaisiin oppaisiin, kiinnostavimpiin podcasteihin ja kätevimpiin työkaluihin auttamaan sinua muotoilun käytössä. Tutustu tietopankkiin täällä!

Muotoilu on yksinkertaisimmillaan tapa ajatella ja prosessi tunnistettujen tai vielä havaitsemattomien ongelmien ratkaisemiseen siten, että loppukäyttäjän, yrityksen, ympäristön ja yhteiskunnan etu tulevat kaikki huomioiduksi kestävästi.

Liity jäseneksi!

Design Forum Finlandin jäsenyys kertoo yrityksesi vahvasta halusta kehittää liiketoimintaa ja osaamista niin kiertotalousperusteisen ja kestävän muotoilun kuin brändin tai asiakaskokemuksen osalta.

Ajankohtaista

Kaikki ajankohtaiset

No Bullsh*t! 2023: Vastuullisuus tuottaa tulosta

Vastuullisuus

Webinaari: Muotoilulla uutta osaamista kasvun tueksi

KiertotalousMuotoilu

Kohti toimivampaa muotoiluekosysteemiä

KiertotalousMuotoiluosaaminen

Juslin Maunula: Tilan tuntu

ArkkitehtuuriMuotiMuotoilu

Carte blanche à Juslin Maunula

ArkkitehtuuriMuotiMuotoilu

Tulevaisuudenkestävä visio ja tarinankerronta

Circular designKiertotalous

No Bullsh*t!

Vastuullisuus

Miten ostaa muotoilupalveluita?

AsiakasymmärrysMuotoiluosaaminen

Habitare Pro ammattilaisille

ArkkitehtuuriKestävä muotoiluMuotoiluSisustussuunnittelu

Designs for a Cooler Planet

Kestävä muotoiluMerkityksellisyysVastuullisuus

Kohti ekosysteemiä

Muotoilu

Viherpesun vaarat ja vihreät väittämät

Kiertotalous

Finimalism nostaa suomalaisen designosaamisen profiilia

BrändiKestävä muotoilu

Suomen muotoiluala