Design Forum Finland

Perustehtävämme on auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään kestävästi muotoilun avulla. Järjestämme valmennuksia, opastamme muotoilun laaja-alaiseen käyttöön, välitämme tietoa ja rakennamme yhteistyöverkostoja.

Meillä on 150 vuoden kokemus muotoilun edistämisestä teollisuudessa ja elinkeinoelämässä. Olemme maailman toiseksi vanhin muotoiluorganisaatio.

Osaamisemme ytimessä

Kestävämpi tulevaisuus

Autamme siirtymässä kiertotalouteen.

Kilpailuetua muotoilusta

Kerromme yrityksille muotoilun tuomasta kilpailuedusta.

Tieto ja osaaminen

Opastamme muotoilun laaja-alaiseen käyttöön.

Ideat ja inspiraatio

Uutisoimme alan trendeistä ja ilmiöistä.

Yhteistyötä kotimaassa ja kansainvälisesti

Design Forum Finland on keskeinen toimija suomalaisen muotoilun osaamisverkostossa. Asiantuntemustamme kysytään monenlaisiin kehitys- ja yhteistyötoimikuntiin sekä johtoryhmiin. Toteutamme työ-ja elinkeinoministeriön, ympäristöministeriön ja opetus-ja kulttuuriministeriön rahoittamia hankkeita ja olemme mukana ulkoministeriön johtamassa maakuvatyössä.

Teemme yhteistyötä myös mm. näiden tahojen kanssa: 

Kansainvälisiin kumppaneihimme kuuluvat mm. pohjoismaiset muotoiluorganisaatiot. Teemme yhteistyötä myös eurooppalaisten muotoiluorganisaatioiden kanssa erilaisissa projekteissa. Viime vuosien yhteishankkeet ovat keskittyneet erityisesti kiertotalousperusteiseen ja ekologiseen muotoiluun. 

Sivun kuvat: 1. Kalle Kataila, 2. Infinited Fiber, 3. Milanon Triennale 1954, Suomen osasto, Oppi Untracht, 4.  DFF Awards -näyttely, kuva: Ella Tommila, 5. Anna Ruohonen, kuva: Kanerva Mantila

Rahoitus

Saamme toimintaamme työ- ja elinkeinoministeriöltä yleisavustuksen. Hankerahoitusta olemme saaneet mm. opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja ympäristöministeriöltä. Muu rahoitus koostuu projektikohtaisesta rahoituksesta, avustuksista ja omasta varainhankinnasta.

Design Forum Finlandin tausta

Design Forum Finland perustettiin vuonna 1987 alun perin muotoilun tiedotuskeskukseksi: se oli teollisuutta, elinkeinoelämää, muotoilijoita ja suurta yleisöä palveleva kohtaamispaikka ja tietopankki. Juuremme ulottuvat kuitenkin vuoteen 1875, jolloin perustettiin Suomen Taideteollisuusyhdistys, organisaatio Design Forum Finlandin takana.

Design Forum Finland Awards

Design Forum Finlandin muotoilupalkinnoilla halutaan vahvistaa yritysten kilpailukykyä ja tuoda esille Suomen parasta muotoiluosaamista.

Finnish Design Info

Muotoilun tiedotuskeskus Finnish Design Infon tehtävänä on viestiä muotoilun tuottamasta arvosta ja lisätä viestinnän keinoin muotoilua koskevan tiedon, tutkimuksen ja asiantuntemuksen vaikuttavuutta. Yhdistys kokoaa alan toimijoita viestinnälliseen yhteistyöhön. FDI edistää myös suomalaisen muotoilun näkyvyyttä ja vahvistaa Suomen maakuvaa muotoilun edelläkävijänä. Finnish Design Info -hankkeen käynnistivät vuonna 2020 Aalto-yliopisto, Design Forum Finland, Designmuseo, Grafia, Helsinki Design Week (Luovi Productions Oy) ja Ornamo. Hanketta on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ajankohtaista

Kaikki ajankohtaiset

No Bullsh*t! 2023: Vastuullisuus tuottaa tulosta

Vastuullisuus

Webinaari: Muotoilulla uutta osaamista kasvun tueksi

KiertotalousMuotoilu

Kohti toimivampaa muotoiluekosysteemiä

KiertotalousMuotoiluosaaminen

Juslin Maunula: Tilan tuntu

ArkkitehtuuriMuotiMuotoilu

Carte blanche à Juslin Maunula

ArkkitehtuuriMuotiMuotoilu

Tulevaisuudenkestävä visio ja tarinankerronta

Circular designKiertotalous

No Bullsh*t!

Vastuullisuus

Miten ostaa muotoilupalveluita?

AsiakasymmärrysMuotoiluosaaminen

Habitare Pro ammattilaisille

ArkkitehtuuriKestävä muotoiluMuotoiluSisustussuunnittelu

Designs for a Cooler Planet

Kestävä muotoiluMerkityksellisyysVastuullisuus

Kohti ekosysteemiä

Muotoilu

Viherpesun vaarat ja vihreät väittämät

Kiertotalous

Finimalism nostaa suomalaisen designosaamisen profiilia

BrändiKestävä muotoilu

Suomen muotoiluala

Pysy muotoilukartalla!

Uutiskirjeemme ilmestyy kerran kuukaudessa.