Circular Design -ohjelma valmentaa suomalaisyrityksiä kiertotalouden edelläkävijöiksi

Yritykset ovat alkaneet huomata kiertotalouden tuomat mahdollisuudet kilpailuetuna ja keinona buustata liiketoimintaa. Circular Design – kehityspolku kohti kiertotaloutta -valmennusohjelmassa mukana olevat yritykset ovat parhaillaan kehittämässä uusia strategioita ja tuote- ja palveluinnovaatioita kiertotalousperusteisen suunnittelun avulla.

Valmennusohjelma esittäytyy touko–kesäkuun vaihteen World Circular Economy Forum -tapahtuman Expo-alueella. Esillä on konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka panostus kiertotalousperusteiseen suunnitteluun on luomassa uusia strategisia linjauksia, prosessien jalostusta ja tuote- ja palveluinnovaatioita puhumattakaan uusista liiketoimintamahdollisuuksista.

Kevään aikana yritykset ovat valmennuksessa kehittäneet kukin omaa kiertotalouden mukaista hankettaan. Osalla yrityksiä työ on strategisella tasolla ja keskittynyt mm. prosessien ja toimintaperiaatteiden muuttamiseen. Osalla taas hankkeet ovat konkreettisia tuote- ja palvelukehitysprojekteja. Kehitystyö yrityksissä on kesken ja hankkeet ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Innostus ja kiinnostus uusiin avauksiin on kuitenkin suurta, ja kaikki osallistujat näkevät, että siirtyminen kiertotalouteen on välttämätön.

Valmennus on strategisen Kiertotalousohjelman toimenpide ja sen toteutuksesta vastaavat ympäristöministeriön ohjaamana muotoilun käyttöä yrityksissä edistävä Design Forum Finland ja kiertotalousasiantuntija Ethica Oy kumppaneinaan VTT, SYKE, Sitra, Frankly Partners, Miltton ja Alice Labs.

World Circular Economy Forum järjestetään Helsingissä 30.5.–2.6.2023. Tapahtumaa pääsee vapaasti ja ilmaiseksi seuraamaan verkossa. Circular Design – kehityspolku kohti kiertotaloutta -ohjelmaan osallistuvia yrityksiä on tavattavissa World Circular Economy Forum -tapahtuman Expo-alueella ulkoministeriön yhteisosastolla tiistaina 30.5. klo 16.30–17.00.

Osallistujayritysten kokemuksia (pdf)

Lue täältä lisää ohjelmasta.

Kuvat: Circular Design -valmennusohjelma kirittää yrityksiä, kuvat: Petri Anttila

Saija Malila

Projektipäällikkö: Circular Design, palvelumuotoilija

044 727 2280