Vuoden nuori muotoilija 2022: Juslin Maunula

Suunnittelijakaksikko Juslin Maunula – muotoilija, vaatesuunnittelija Laura Juslin ja arkkitehti Lilli Maunula – valittiin Design Forum Finlandin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi 2022. Juslin Maunula -designstudion vuonna 2015 perustanut kaksikko on tunnettu monialaisesta osaamisestaan, johon kuuluu niin tilasuunnittelua kuin koruja, vaatteita ja muun muassa mattoja. Studion asiakkaita ovat olleet mm. Kalevala, Finarte ja Marimekko.

Palkintojury kiitti Juslin Maunulaa erityisesti taidosta yhdistää värit ja materiaalit kiinnostaviksi kokonaisuuksiksi. Työskentely ei ole rajoittunut tiettyihin mittakaavoihin tai materiaaleihin vaan on idealähtöistä. Monipuolisen osaamisen ja luovan ajattelun kautta ideat voidaan toteuttaa erilaisissa olomuodoissa tilainstallaatioista vaatteisiin tai tekstiileihin. Arkkitehtuuri ja kuvataide rikastavat ilmaisua ja ne on osattu yhdistää oivaltavasti kaupallisiinkin toimeksiantoihin. Juryn mukaan Juslin Maunulan suunnittelu on kokonaisvaltaista, varmaa ja selkeästi esteettistä. Kaksikko on jo ehtinyt antaa vahvoja näyttöjä osaamisestaan ja toimii esikuvana aloitteleville suunnittelijoille; samalla se on kuitenkin vahvasti suuntautunut tulevaisuuteen ja uusille alueille.

Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinto on perustettu vuonna 2000 ja se jaettiin nyt 21. kerran. Vuoden nuori muotoilija -palkinto on suuruudeltaan 5 000 € ja vuosina 2018–2022 siihen kuului lisäksi Institut finlandais’n (Suomen Ranskan instituutin) IF Studios -vierailuohjelma Pariisissa. IF Studios -vierailuohjelma tukee suomalaisten taiteilijoiden, kuraattoreiden ja muiden luovien alojen tekijöiden kansainvälistymistä Ranskassa.

Kuva: Lilli Maunula & Laura Juslin, Kuva: Elina Simonen


Juslinmaunula.com


Juslin Maunula: Tilan tuntu

Kaksi erilaista ilmaisumuotoa: arkkitehtuuri ja vaatesuunnittelu. Kaksi erilaista näkökulmaa: toinen pysyvä, suunniteltu kestämään aikaa; toinen nopeassa muutoksessa.