Emma Talks: Karjalasta kumpuava muotoilu Suomessa

3.2.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Keskustelutilaisuudessa pohditaan Karjalan ja karjalaisten muotoilijoiden vaikutusta muotoiluun Suomessa. Erityisesti suomalaisen muotoilun kultakautena 1940–60-luvuilla monet tunnetuksi tulleet muotoilijat olivat siirtokarjalaisia. Myös useat eri alojen taiteilijat ovat ottaneet vaikutteita Karjalasta.

Miltä arki ja muotoilu näytti luovutetussa Karjalassa, miten karjalaiset muotoilijat loivat uraansa, entä miten heidän työnsä näyttäytyy tänä päivänä kulttuurisesti moninaisessa suomalaisen muotoilun tarinassa? Aihe on vielä tutkimaton, mitä on karjalainen muotoilu.

Aiheesta keskustelevat taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelainen (FT), kuvantekijä, tutkija ja tietokirjailija Harri Kalha (FT) sekä tutkija, muotoilija Justus Kantakoski (TaM). Keskustelutilaisuuden alussa kuullaan tervehdys Karjalan liiton liittohallituksen puheenjohtajalta Martti Taljalta.

Keskustelun innoittajana toimii Collection Kakkonen -näyttely, jonka taiteilijoissa on sekä karjalaisia että Karjalasta vaikutteita saaneita taiteilijoita.