HDW Open Studios

8.–15.9.2023

Ympäri kaupunkia

Open Studios on yksi Helsinki Design Weekin päätapahtumista, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua pääkaupunkiseudun keskeisten luovien alojen toimistoihin. Tapahtumaformaatti on ollut osa festivaalin ohjelmistoa vuodesta 2005 lähtien. Open Studios kutsuu kaikki luovasta alasta kiinnostuneet tutustumaan studioiden, toimistojen, suunnitteluprosessien, tekijöiden ja luovan työn maailmaan. Tarkoituksena on näyttää, miten ja missä luova työ tapahtuu.

Open Studios järjestetään Helsinki Design Weekin aikaan kahtena perjantaina. Ensimmäinen tapahtuma (8.9.) aloittaa kaupunkifestivaalin, kun studiot Hakaniemen, Kallion, Sörnäisten, Vallilan ja Itä-Helsingin alueilla avaavat ovensa.

Toinen Open Studios -tapahtuma järjestetään viikkoa myöhemmin (15.9.), jolloin tapahtuma keskittyy Eiran, Punavuoren, Ullanlinnan ja Kampin alueelle.

Open Studiosissa on jälleen mukana monipuolinen lista studioita, jotka edustavat laajasti eri aloja, kuten arkkitehtuuria, brändimuotoilua, kalustemuotoilua, kaupallista kehitystä ja nykytaidetta.